Garage Van Parijs Bert  bvba   Tel: 03/480.94.86

Wanneer moet men de remmen vervangen ?             


 

Het vervangen van verschillende onderdelen van het remsysteem hangt af van de manier van rijden ( remmen of gebruik maken van de motorrem ), het type parcours (autosnelweg of in stad ?, van de wagen (benzine of diesel ), van het gewicht van de wagen. Er zijn ook  wegwijzers als de volgende:
 

 Remblokken : tussen 40 000 en 45 000 Km (maar om de 15000 km nakijken) en in ieder geval met een minimum dikte van 2 tot 3 mm

 Remschijven : De remschijven vervangen van zodra de minimumwaarde van de constructeur bereikt is of vanaf het ogenblik dat er tekens van beschadiging te bespeuren zijn (kromtrekking, spleten, oxidatie, diepe krassen). Het is ten stelligste aan bevolen, de remschijven mede te vervangen elke twee keer men de remblokken vervangt . In ieder geval de remblokken bij iedere wisseling van remschijven vervangen. Steeds de schijven per paar vervangen.
 

 Remklauw: zoals voor de andere mechanische onderdelen , hun slijtage hangt grotendeels af van de kwaliteit van de remolie. Hun vervanging gebeurt in het algemeen boven de 100 000 Km.

 Trommelremmen : trommelremmen werken in een gesloten omgeving en hebben een regelmatig onderhoud nodig, want het is het stof die het lawaai veroorzaak en die ook de mechanische onderdelen in beweging beschadigd. De vervanging gebeurt wanneer de dikte van de remschoenen tenminste 1.5 mm bereiken. In alle gevallen, moet dit bij elk groot onderhoud gebeuren .

 Remolie : elke 2 jaar moet de remolie vervangen worden. Om zeker te zijn, is het mogelijk om het kookpunt te testen, deze mag niet lager zijn dan 165C.

Het verklikkerlichtje brandt:
Als het lichtje slijtage Remblokjes brandt, wacht dan niet om uw remblokjes te vervangen. U hebt nog tussen 1000 en 2000 km vooraleer de remschijven beschadigd worden.
Na de vervanging van de remblokjes, moeten ze "ingereden" worden: vermijd bruusk te remmen gedurende de eerste 300 kilometers.
 

Werking van de ophanging:

De ophanging van een voertuig bestaat hoofdzakelijk uit :
1. de veren, die als functie hebben de oneffenheden in de weg te absorberen. Ze "drukken" de wagen omhoog en houden het zelfdragend koetswerk op zijn plaats.
2. de schokdempers die als functie hebben de bewegingen van de veren af te remmen. Ze " drukken " de wielen naar beneden en verzekeren een goede baanvastheid.
3. een of meer antislingersstangen in functie van de complexiteit van het voertuig. Vanaf de eerste symptonen, laat een compleet diagnose opmaken.
 

Wanneer moeten uw schokdempers vervangen worden?

1. Uw wagen vertoont de neiging om uit de bocht te vliegen.
2. Uw wagen buigt vooraan voorover of is onstabiel bij het remmen.
3. Uw banden vertonen plaatselijk slijtage.
4. Olie sijpelt uit uw schokdempers.
5. U voelt trillingen in het stuur ???
 

 Bij sommige Citroen voertuigen zijn dat veerbollen laat ze regelmatig bij ons controleren

 Laat ze gratis controleren bij   Garage Van Parijs Bert  bvba  Tel : 03/480.94.86

 Laat uw schokdempers alle 20 000 km nakijken.